23 Φεβ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το Στέκι Μεταναστών, ενώ διεξάγονταν εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Η επίθεση με πολεμικά μέσα (χειροβομβίδα) δεν είχε απλώς την πρόθεση να τρομοκρατήσει, αλλά να σκοτώσει.

Φαίνεται ότι η χειροβομβίδα είναι το μέσο με το οποίο το κράτος και οι αρμόδιες διαπλοκές του με την ακροδεξιά επιλέγουν να πνίξουν κάθε αντίθετη φωνή. Υπενθυμίζουμε ότι με χειροβομβίδα είτε παγιδευτεί αυτοκίνητο που θα επέβαιναν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μετά τις αποκαλύψεις τους για το ζήτημα «των Ναρκωτικών στον Ελληνικό στρατό».

Καθημερινά όμως πληθαίνουν τα στιγμιότυπα κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και ενώ η καπιταλιστική κρίση εντείνεται, φαίνεται ότι κυβέρνηση και κράτος επιλέγουν την τρομοκρατία, είτε των ΜΑΤ με τα σκυλιά και τα γκλομπ, είτε του δικαστή με τον τρομονόμο, είτε όμως και τις στυγνές δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτής εναντίον της αγωνίστριας Κούνεβα. Δίπλα τους τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που επικροτούν τα μέτρα παρακολούθησης και περιστολής των ελευθεριών, που προσχηματικά θέτουν ζήτημα ασφάλειας για να αποπροσανατολίσουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, κρύβοντας τις βαριές κυβερνητικές ευθύνες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.-Εργοδοτών στη βίαιη κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, απαιτώντας «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» για την αντιμετώπιση αυτή τη φορά του «Εσωτερικού Εχθρού».


Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους.


Οι επιθέσεις αυτές δεν πρόκειται να πτοήσουν κανένα.


Απαιτείται τώρα η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα του κινήματος.

Απάντηση μας οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων, Ελλήνων και Μεταναστών, και της νεολαίας.

Απαίτηση των καιρών η δημιουργία ενός νέου εργατικού κινήματος που ξεπερνώντας την συνδιαλλαγή-υποταγή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την κομματική περιχαράκωση, θα παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων, για το σεβασμό και επέκταση των δημοκρατικών ελευθεριών στους τόπους δουλειάς και σε όλη την κοινωνία.

Μαζί με ένα αντιπολεμικό κίνημα που θα απαιτήσει το μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών, θα πει όχι στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς στο Αιγαίο και στις αποστολές εκτός συνόρων.

Με τους αγώνες μας απαντάμε στην τρομοκρατία. Ορθώνουμε τις σημαίες της αντικαπιταλιστικής ανατροπής απέναντι στην Σιδερένια Φτέρνα του σύγχρονου Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού, που ταυτίζεται πλέον με το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ