Συλλογος Φοιτητών Πολιτικού "Δ. Γληνός"


Ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματός μας ιδρύθηκε το 1973 και ονομάζεται "Δ. Γληνός"

 Η πολιτική δράση στο πανεπιστήμιο περνά μέσα από τα όργανα του φοιτητικού συλλόγου, σε αυτόν ανήκουν όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές της σχολής. 
Κόντρα στην πολυδιάσπαση, ενιαία παλεύουμε τα κοινά μας συμφέροντα.

Τα όργανα του συλλόγου μας είναι:
·        Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ), το ανώτερο αποφασιστικό όργανο του συλλόγου, λειτουργεί με ανοιχτές σε όλους τους φοιτητές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ο καθένας μπορεί να καταθέσει την άποψή του και να οδηγήσει το σύλλογό μας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε όσους πλήττουν τα συμφέροντά μας.
·         Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) το οποίο έχει 7 έδρες που κατανέμονται με βάση τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών και μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις σε περίπτωση μη διεξαγωγής γενικής συνέλευσης καθώς και να καθορίζει την ημερομηνία διεξαγωγής και τη θεματολογία των γενικών συνελεύσεων.

*Ο σύλλογος ονομάστικε "Δ. Γληνός" προς τιμήν του μεγάλου αγωνιστή δάσκαλου και ριζοσπάστη παιδαγωγού των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Ο Γληνός πρωτοστάτησε στον αγώνα των δημοτικιστών, υπηρξε από τους πρώτους Έλληνες διανοητές του μαρξισμού, μέλος του ΚΚΕ και ιδρυτικό μέλος του ΕΑΜ. Σε γράμμα του προς νέους φοιτητές το 1932 θα πει: «Οι δρόμοι που
ανοίγονται σήμερα μπροστά σας δεν είναι πολλοί, είναι δύο. Είτε θελήσετε να τους αναγνωρίσετε είτε όχι είτε προσπαθήσουν να σας τους κρύψουν μέσα στην ομίχλη ιδεαλιστικών σοφισμάτων, οι δρόμοι, που ανοίγονται μπροστά σας, είναι και μένουνε δύο: ή θα πάτε με το μέρος της συντήρησης και της αντίδρασης ή θα πάτε με το μέρος της επανάστασης. Tertium non datur (τρίτος δεν υπάρχει)».