14 Οκτ 2009

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…

Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μία εβδομάδα από τις εκλογές και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδειξε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής της αντιδραστικής πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Συνεχίζοντας στο δρόμο που της έστρωσε η ΝΔ προωθεί την καταστολή και την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων ως συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας προκειμένου να κάμψει οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση.

Το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτώβρη εκατοντάδες μπάτσοι (διμοιρίες ΜΑΤ, ειδικοί φρουροί, ομάδα Ζ, ομάδα Δ, ασφαλίτες),σαν έτοιμοι από καιρό, κύκλωσαν και απέκλεισαν απρόκλητα για πολλές ώρες τα Εξάρχεια. Ο στρατός κατοχής πραγματοποίησε δεκάδες εξακριβώσεις στοιχείων, σωματικές έρευνες, κάνοντας οχτώ τουλάχιστον συλλήψεις, 70 προσαγωγές. Για της δυο επόμενες μέρες η επιχείρηση συνεχίστηκε με νέο αποκλεισμό της περιοχής σε συνθήκες που λίγες μέρες μετά τις εκλογές μας δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ρητορείες του ΠΑΣΟΚ για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση, όχι μόνο δεν επαληθεύονται, αλλά μάλλον απ’ ό,τι φαίνεται το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να δώσει από τις πρώτες μέρες κιόλας διαπιστευτήρια για την περαιτέρω αυταρχικοποιήση και θωράκιση του κρατικού μηχανισμού. Ταυτόχρονα, στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας, έχανε την ζωή του ένας 25χρονος μετανάστης που υπέστη άγρια βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και ανηλεή ξυλοδαρμό αφού το κρέμασαν χειροπόδαρα μετά την σύλληψή του!

Όσο και αν προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι το πρόγραμμα του είναι φιλολαϊκό, δεν μπορεί. Σε συνδυασμό λοιπόν με την ιδεολογική καταστολή από τα ΜΜΕ και την εξώθηση σε οικονομική και όχι μόνο ανέχεια εργαζόμενων και νεολαίας έρχεται και η φυσική καταστολή του κινήματος. Το αστυνομικό πογκρόμ εναντίων των μεταναστών και της νεολαίας δεν έχει σα σκοπό μόνο την εξάλειψη χώρων στους οποίους το κίνημα μπορεί να συζητάει και να αναπτύσσει ιδέες η αλλιώς ‘εστιών ανομίας’ όπως θεωρεί ο υφυπουργός κ. Βούγιας. Αντίθετα στόχος του είναι να δημιουργήσει στην κοινωνία ένα αίσθημα τρομοκρατίας καλυμμένο με τον μανδύα της ‘τάξης και της ασφάλειας’ που σε περιόδους κρίσης είναι απαραίτητο για το σύστημα ώστε να εξαπολύει σε κάθε φάση ανενόχλητο, την αντιλαϊκή επίθεση.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Το φοιτητικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι όποιο ‘χρώμα’ και αν έχει ο διαχειριστής της εξουσίας , δεν πιάνεται κορόιδο. Βρίσκεται στο δρόμο συνεχώς τα τελευταία χρόνια και διεκδικεί με μαχητικό και συλλογικό τρόπο τα δικαιώματα του σε παιδεία, εργασία και αξιοπρεπή ζωή. Από τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση το 2006-2007 μέχρι τη μεγαλειώδη νεολαιίστικη εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη το φοιτητικό κίνημα έμαθε με ποιο τρόπο να διεκδικεί και να κερδίζει, με ποιο τρόπο να μάχεται απέναντι σε όλους αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα μας. Φοβούνται νέες εξεγέρσεις, νέους Δεκέμβρηδες, νέα ανατρεπτικά κινήματα της εργατικής και νεολαιίστικης πλειοψηφίας. Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους…


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!

ΡΑΣ - ΕΑΑΚ