9 Μαΐ 2010

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!


Ο απεργιακός σεισμός της 5ης Μαίου που συνοδεύτηκε από η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών ήταν το πιο ηχηρό και ξεκάθαρο όχι στα μέτρα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Το οργισμένο ποτάμι των 150.000 εργαζομένων και νεολαίων έδωσε το έναυσμα του ανυποχώρητου αγώνα, σε μια από τις μεγαλύτερες αν όχι τη μεγαλύτερη εργατική πορεία των τελευταίων δεκατειών. Η κυβέρνηση αντί να αποσύρει άμεσα τα βάρβαρα μέτρα, χρησιμοποίησε χωρίς ντροπή τον τραγικό χαμό των τριών εργαζόμενων στη Μarfin, ώστε να τα προωθήσει χωρίς αντιδράσεις. Τα κροκοδείλια όμως δάκρυα του Βγενόπουλου, ο οποίος εξανάγκασε τους εργαζόμενους να δουλεύουν κλειδωμένοι σε ένα κτίριο χωρίς πυρασφάλεια την ημέρα της πανεργατικής απεργίας δεν πείθουν κανέναν. Είναι σαφές πως οι μόνοι ένοχοι για τους 3 νεκρούς εργαζόμενους είναι η κυβέρνηση, η αστυνομία και η εργοδοσία. Όσο για τους έμμισθους ή μη προβοκάτορες, είναι καθήκον του λαϊκού κινήματος να τους απομονώσει, αυτούς και τις πρακτικές τους. Σε κάθε περίπτωση ό άδικος χαμός των 3 εργαζομένων και οι εγκληματικές πολιτικές της εργοδοσίας ( όπως τις υπαινίσσεται ευθέως και η ΟΤΟΕ, αλλά και τις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ) που ανέδειξε το τραγικό αυτό συμβάν, θα πάρουν την καλύτερη απάντηση και θα βρουν δικαίωση μόνο στους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!


Κλεισμένη στο γυάλινο πύργο της βουλής, μαζί με τους ελεγκτές του ΔΝΤ και της ΕΕ, η κυβέρνηση έδινε εντολές για ανελέητη επίθεση στις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και περικύκλωσαν με τη δίκαιη οργή τους το κοινοβούλιο. Καταστολή και αστυνομική τρομοκρατία συνεχίστηκαν με την ίδια ένταση, όταν οι δυνάμεις καταστολής παρεμπόδισαν θρασύτατα τη πρόσβαση της Πυροσβεστικής στο φλεγόμενο κτίριο της Marfin. Eκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές δέχτηκαν επιθέσεις με ρόπαλα, δακρυγόνα και κάθε λογής χημικά από το Σύνταγμα μέχρι τη Κλαυθμώνος κι από το Ζάππειο μέχρι τη Συγγρού, ενώ το όργιο καταστολής συνεχίστηκε με την ομάδα μοτοσικλετιστών ‘‘Δίας’’ να σαπίζει κυριολεκτικά στο ξύλο την ουρά ενός μπλοκ της πορείας, που κατευθύνονταν προς το μετρό Συγγρού-Φίξ।


Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι δεν θα περάσουν τα μέτρα και έδωσαν το έναυσμα των αγώνων που έρχονται. Παρά την εσκεμμένη παραπληροφόρηση και προσπάθεια δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ, το ΛΑΟΣ, την κυβέρνηση και τη Ν.Δ, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Τώρα είναι η ώρα για κλιμάκωση του λαϊκού ξεσηκωμού με απεργίες διαρκείας, με καταλήψεις στις σχολές, με μαζικά συλλαλητήρια. Πρέπει να διώξουμε τον ζυγό ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ, τους επιτηρητές και την πολιτική τους. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει τώρα να κλιμακώσουν των αγώνα τους και να απαιτήσουν να παγώσουν τώρα οι πληρωμές των τόκων και να καταργηθεί το χρέος. Να μην επιτρέψουμε σε καμιά κυβέρνηση να πάρει πίσω κατακτήσεις που κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες। Τώρα είναι η ώρα για μαζικούς, συγκρουσιακούς και ανυποχώρητους αγώνες μέχρι τη νικη! Οι αγώνες μας ούτε δυσφημούνται, ούτε καταστέλλονται!!


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!