27 Ιαν 2011

Για τα γεγονότα του Δ.Σ. στις 25/01 - ΔΑΠ:

Πρώτοι και στην τρομοκρατία!


Την Τρίτη 25/01, ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικού είχε Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό να παρθεί απόφαση ώστε η σχολή να επαναλειτουργήσει κανονικά και να μην χαθεί η εξεταστική καθώς και να μην γίνει καμία άρση του ασύλου. Αρχικά υπήρχε πρόθεση – παρά τις επιμέρους διαφωνίες των παρατάξεων – να παρθεί απόφαση απ ‘το ΔΣ με δύο βασικά σημεία:

  1. Ν’ ανοίξει άμεσα η σχολή και να συνεχίσει κανονικά η λειτουργία της.

  2. Να διασφαλιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο

Η ΠΚΣ – ΜΑΣ δε θα υπέγραφε το κείμενο και κατέβασε δική της πρόταση. Ωστόσο, ενώ το κείμενο υπογράφηκε από τη ΡΑΣ – ΕΑΑΚ οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΠ και ΔΑΠ απέφευγαν να το υπογράψουν, παίζοντας ένα γελοίο παιχνιδάκι για το ποιός θα υπογράψει πρώτος.... Τα 2 στελέχη της ΔΑΠ καθυστερούσαν αδικαιολόγητα τη διαδικασία προφασιζόμενοι ότι συνεννοούνται τηλεφωνικά με το κομματικό τους γραφείο. Ξαφνικά 50 μπράβοι της ΟΝΝΕΔ εισέβαλαν στο προαύλιο της νομικής όπου διεξαγόταν η διαδικασία, "έσπασαν" το Δ.Σ. και πήραν τα πρακτικά και τους δύο αρχισυνδικαλιστές της ΔΑΠ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απόφαση να ανοίξει η σχολή. Οι λόγοι είναι προφανείς... Κάποιοι θέλουν να παίξουν μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των φοιτητών, αλλά και του αγώνα των μεταναστών… Κάποιοι προσπαθούν να υλοποιήσουν τα σχέδια του κράτους για άρση του ασύλου και απονομιμοποίηση του αγώνα των μεταναστών μέσα από το να χαθεί η εξεταστική!
Όλα τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιωθούν απ όσους παρευρίσκονταν στο Διοικητικό Συμβούλιο (ανένταχτοι φοιτητές, μέλη της ΑΡ.ΕΝ, εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ). Βέβαια, όλα τα κανάλια παπαγάλισαν και πάλι τα ψέματα των δυνάμεων εξουσίας και αναπαρήγαγαν τις ψευδείς δηλώσεις του Α. Σαμαρά περί 4 μελών τις ΔΑΠ που ήταν όμηροι των υποστηρικτών των απεργών πείνας, και μερικών "φίλων" τους που ήρθαν να τους σώσουν... Το «στημένο» αυτό σκηνικό απ’ την πλευρά της ΔΑΠ και της ΝΔ. είναι ένα ακόμα καλό παράδειγμα για να δούμε πως, για άλλη μια φορά, τα ΜΜΕ διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα ώστε να τους συμφέρει.


Ως ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, καταγγέλλουμε τη στάση των ΜΜΕ – στάση που τροφοδοτήθηκε απ’ την ίδια τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας – και καλούμε όλους τους φοιτητές του Πολιτικού να καταδικάσουν τέτοιες λογικές και πρακτικές.


Όσοι επιθυμούν την κατάργηση του ασύλου (ΝΔ-ΛΑΟΣ) θα μας βρουν απέναντί τους!