3 Μαρ 2012

Γιατί όπου υπάρχει αδικία υπάρχει και αντίσταση!

Περίοδος εξεταστικής και όσο εμείς διαβάζουμε, πρυτανεία και υπουργείο αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Η Υπουργός Παιδείας σε συνεννόηση με προδότες του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού Πανεπιστημίου πρυτάνεις, εκβιάζει ότι αν δεν συγκροτηθούν τα νέα συμβούλια διοίκησης που προβλέπει ο νόμος, θα σταματήσει την χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων!

Πρέπει να αντισταθούμε!

Η συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης πρέπει να είναι αιτία πολέμου για τους φοιτητικούς συλλόγους!

Γιατί;

Γιατί ο αυταρχικός αυτός θεσμός θα είναι η ραχοκοκαλιά του νόμου –έκτρωμα και θα είναι η κίνηση ματ της υπουργού προκειμένου να βάλει εγκάθετους του υπουργείου στη διοίκηση του Πανεπιστημίου!

Που θα πει;

Φοιτητικός σύλλογος κατακερματισμένος, αδύναμος, δίχως φωνή υποταγμένος στη θέληση και στις εκάστοτε ανάγκες της Κυβέρνησης και της Αγοράς. Κατ’ επέκταση παραγωγή ενός ευέλικτου, πειθήνιου και αναλώσιμου εργαζομένου, άμεσα προσαρμοσμένου στις επιταγές της κρίσης ( 592 ευρώ, χαράτσια κλπ).

Με άλλα λόγια;

Τα συμβούλια διοίκησης είναι η καταστροφή του μέλλοντός μας, η σφραγίδα της ανοχής και της υποταγής μιας γενιας στην αδικία, σε μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια!

Τι πρέπει να κάνουμε;

Να πολεμήσουμε! Να δώσουμε μια στιβαρή απάντηση σε εκείνους που ποδοπατούν τις ζωές μας, που πλήττουν την αξιοπρέπεια, το δικαίωμα κάποιου ΝΑ ΖΕΙ και να μην επιβιώνει απλά.

Πώς;

Με το να μην επιτρέψουμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ την οποιαδήποτε προσπάθεια διεξαγωγής εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης μέσω παραστάσεων διαμαρτυρίας και συλλογικής δράσης!

Δεν είμαστε μόνοι! Δεν είμαστε μειοψηφία!

Συνάδελφοι, στον αγώνα αυτό ενάντια στην αδικία δεν είμαστε μόνοι! Έχουμε την συμπαράσταση συναδέλφων που ήδη –και μέσα στην περίοδο της εξεταστικής –τολμούν να αγωνίζονται και να διεκδικούν!

Μετά τα πρώτο κύμα αντίστασης (300 καταλήψεις πανελλαδικώς) που κατάφερε να «παγώσει» την λειτουργία του Νόμου στις σχολές, έρχεται δεύτερο, με αφορμή τη συγκρότηση Συμβουλίων Διοίκησης. Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίάς οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, οι διοικητικοί, οι καθηγητές, αλλά και οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας μπλόκαραν τη διεξαγωγή εκλογών και υπερασπίστηκαν υποδειγματικά το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, παρά του στουρθοκαμιλισμούς των ΜΜΕ, που έσπευσαν να λασπολογήσουν το όλο εγχείρημα, αποκαλώντας τους φοιτητές «μειοψηφίες» και «φασίστες» (δελτίο ειδήσεων του mega). Ανεπιθύμητες είναι οι εκλογές και στο ΕΜΠ, όπου η ακαδημαϊκή κοινότητα έδειξε τα αντανακλαστικά της μέσα από μαζικότατη παράσταση διαμαρτυρίας.

Αντίσταση, όμως, δεν υπάρχει μόνο στην Αθήνα. Ο αγώνας έχει κλιμακωθεί, καθώς φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δώσει ήδη ηχηρή απάντηση, ακυρώνοντας τις εκλογές στην πράξη στο ΤΕΙ Πάτρας, το ΤΕΙ Ηπείρου, το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας και το ΤΕΙ Ηρακλείου! Γίνεται λοιπόν σαφές πως όσοι αντιστέκονται στην εφαρμογή του νόμου δεν είναι συντεχνιακές μειοψηφίες, ούτε βέβαια φασίστες, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα μυξομάντιλα της Κυβέρνησης. Αντίθετα είναι η συντριπτική πλειοψηφία και η προοδευτική μερίδα της ακαδημαϊκής κοινότητας!

Πώς συνεχίζουμε;

Με κλιμάκωση του αγώνα μας, εμπιστοσύνη και πίστη στις συλλογικές μάχες! Ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους είναι αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας και η συλλογικότητα ο μόνος φάρος ελπίδας στις τρικυμίες που μας φέρνουν!

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

ΚΑΤΑΚΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!

«Όλοι οι χορτάτοι έτσι χολιάζουν,

και οι σπουδαίες κοιλιές τους , ναρκώνουν από φούσκωση,

μα το παχνί τους τουμπάρισε,

ανησυχία βασιλεύει στο σάπιο χοιροστάσι τους!»

(Α. Μπλοκ, Οι Χορτάτοι.)