5 Μαρ 2013

«Πάλι Γενική Συνέλευση; Ουφ..»


Στις 19 Φεβρουαρίου ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικού συνεδρίασε μετά από σχεδόν δύο μήνες σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον των φοιτητών των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα θέματα της Συνέλευσης ήταν ο νόμος Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου και οι επιμέρους πτυχές του, όπως το «Σχέδιο Αθηνά» (το οποίο αποτελεί αιχμή για όλους σχεδόν τους Φ.Σ τον τελευταίο καιρό), τα Συμβούλια Ιδρύματος, οι διαγραφές φοιτητών κλπ. καθώς και η συμμετοχή του Φ.Σ Πολιτικού στην πορεία στις 20/2. Η Συνέλευση ήταν μαζική και ο Φοιτητικός Σύλλογος (παρά τις «αγωνιστικές» κορόνες της ΠΑΣΠ και την εξαπόλυση λάσπης προς πάσα κατεύθυνση που επέλεξε το ΜΑΣ) υπερψήφισε τελικά το Ενιαίο Αγωνιστικό Πλαίσιο ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ βάσει του οποίου αποφασίστηκαν τα εξής: Συμμετοχή του συλλόγου στην Απεργία στις 20/2 με προσυγκέντρωση μαζί με τους υπόλοιπους Φ.Σ. στις 11 π.μ. στο Μουσείο και κλειστή σχολή εκείνη την μέρα. Κάλεσμα για κοινή συνέλευση Φοιτητών, Εργαζομένων και ΔΕΠ την Πέμπτη 21/2 στις 14:00.Νέα Γενική Συνελεύση την Τετάρτη 6/3 στις 14:00 για επανασχεδιασμό και κλιμάκωση του αγώνα μας σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους Φ.Σ. 
Η νέα Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 6/3 θα είναι απόλυτα καθοριστική καθώς το «Σχέδιο Αθηνά» κατατίθεται στη Βουλή εκείνη την ημέρα και πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 10/3. Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος θα πρέπει (με εγρήγορση και ετοιμότητα καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά στενά), σε συντονισμό με τους υπόλοιπους Φ.Σ που συνεδριάζουν επίσης εκείνη την ημέρα, να επιλέξει τα κατάλληλα μέσα πάλης ώστε να καταφέρει να μπλοκάρει τα σχέδια του Υπουργείου για διάλυση του Τμήματός μας, των πτυχίων μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων καθώς και για καταργήσεις/συγχωνεύσεις τμημάτων και Ιδρυμάτων σε όλη την Ελλάδα. Η κινητοποίηση της Πέμπτης 28/2 έξω από το Υπουργείο Παιδείας με τη μαζικότατη συμμετοχή Φ.Σ από κάθε γωνιά της Ελλάδας απέδειξε ότι το φοιτητικό κίνημα όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι έτοιμο να ανατρέψει αυτό το νόμο με μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαρκείας! Οι Γενικές Συνελεύσεις του επόμενου διαστήματος θα είναι το όπλο στα χέρια των φοιτητών και εμείς ως ΡΑΣ-ΕΑΑΚ θεωρούμε ότι ιδιαίτερα στην εποχή του μνημονίου και σε μία συγκυρία με τόσα σημαντικά επίδικα πρέπει να παραμείνουν ζωντανές και να μαζικοποιηθούν κόντρα σε λογικές ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που εδώ και χρόνια προωθούν τα σχέδια του υπουργείου και διαλύουν  τις δομές του Συλλόγου μας. 
Όταν η επίθεση του αντιπάλου οξύνεται η απάντηση μας  πρέπει να είναι όσο πιο αποφασιστική γίνεται μέσα από την ανάδειξη των αιχμών που αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο πληττόμαστε αλλά και την υιοθέτηση μορφών πάλης που αντιστοιχούν  στην κρισιμότητα της περιόδου και της κατάστασης. Η μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων, οι μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς και οι καταλήψεις που σταδιακά παίρνουν Πανελλαδικό χαρακτήρα είναι το μόνο πολιτικό σχέδιο που θα μπορέσει να δώσει εκείνη την πνοή στο φοιτητικό κίνημα ώστε να παραχθούν πραγματικές πιέσεις στο υπουργείο και στην κυβέρνηση. 
Την Τετάρτη 6/3 στις 14:00 στο αμφ.15 συμμετέχουμε ΟΛΟΙ-ΕΣ 

στην  Γ.Σ. ώστε να τοποθετηθούμε συλλογικά σε σχέση με το 

νόμο καταστροφής του Ελληνικού Πανεπιστημίου, το «Σχέδιο

  Αθηνά» και τις δράσεις μας απέναντι σε αυτά!