20 Σεπ 2013

Αρκετά ανεχτήκαμε τα φερέφωνα του Σαμαρά στις σχολές μας!

Για να μπουν όντως τα πράγματα σε μια σειρά:

1.         Όλη την προηγούμενη χρονιά αντιμετωπίσαμε τα ψεύδη της ΔΑΠ για το σχέδιο Αθηνά, που διαδίδοντας πως δεν θα επηρεάσει το τμήμα μας, προσπαθούσε να επιβάλει την αδράνεια και την απάθεια στο σύλλογο που –παρόλα αυτά-  κινητοποιούνταν για 4 βδομάδες, προκειμένου να περάσουν αναίμακτα οι μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει ο πολιτικός της φορέας, η Νέα Δημοκρατία, στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Η ρητορεία της ΔΑΠ για “κινδυνολογίες των Αριστερών” καταρρίφθηκε από την ίδια την πραγματικότητα όταν το Υπ. Παιδείας στις 13 Ιουνίου, αποφάσισε με ένα απλό προεδρικό διάταγμα να συγχωνεύσει (διοικητικά προς το παρόν)  το Πολιτικό με το Οικονομικό, τα ΕΜΜΕ και το Τούρκικων & Ασιατικών σπουδών. Και έτσι, με μια ακόμα αυταρχική κίνηση της κυβέρνησης, οι εκατονταδες φοιτητές που περάσαμε στο Πολιτικό Νομικής, θα πάρουμε πτυχίο από το συγχωνευμενο Πολιτικό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την συνέχιση του σχεδίου Αθηνά και με ακαδημαϊκές συγχωνευσεις και με υποχρηματοδότηση των τμημάτων “δεύτερης ταχύτητας”.. Και πάλι βέβαια η ΔΑΠ τηρεί σιγήν ιχθύος..
2.        Δεν ξεχνάμε την προσπάθεια της ΔΑΠ στις περασμένες φοιτητικές εκλογές να νοθεύσει τα αποτελέσματα, αποκλείοντας αλλοδαπούς συμφοιτητές μας από την διαδικασία, μη τηρώντας τις απαραίτητες διαδικασίες για την διασφάλιση της καθαρότητας των αποτελεσμάτων και με αποκορύφωμα την βίαιη εισβολή των πληρωμένων μπράβων στο αμφιθέατρο που γινόταν η καταμέτρηση, για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές που προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την αδιαβλητότητα της εκλογικής διαδικασίας.
3.        Την Πέμπτη 19/09 συγκλήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου όπου κατατέθηκε από την ΠΚΣ ψήφισμα-καταγγελία στην επίθεση των χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα και από τη ΡΑΣ-ΕΑΑΚ ψήφισμα καταγγελίας για την δολοφονική ναζιστική επίθεση στον Π. Φύσσα και στήριξης στους συλληφθέντες συναδέλφους μας από την πορεία της Τετάρτης στο Κερατσίνι. Στη συγκεκριμένη διαδικασία η ΔΑΠ Πολιτικού επέλεξε να απέχει και να μην συνυπογράψει με όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις τις καταγγελίες ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά του Δ.Σ., όπου η απόφαση του συλλόγου ΔΕΝ υπογράφεται από την ΔΑΠ! Αντίστοιχη στάση (να μην εμφανίζεται στα ΔΣ ή να μην υπογράφει) τήρησε σε μια σειρά άλλων συλλόγων όπως η Ιατρική, η Φαρμακευτική, σε σχολές των Χανίων κ.α.
4.        Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η ΔΑΠ Πολιτικού επέλεξε να δημοσιέυσει άλλη μια ανακοίνωση με χυδαία ψευδη διαδίδοντας ότι “δεν ήταν ενήμεροι για το Δ.Σ.” και στοχοποιώντας με χυδαίο τρόπο μια αγωνίστρια του συλλόγου και μέλος της ΡΑΣ.
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους... Η ΔΑΠ έχει διαλέξει πλευρά, προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τις επιλογές της κυβέρνησης και της Ν.Δ. και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης στους Φοιτητικούς Συλλόγους. Τους ενοχλεί φαίνεται που υπάρχουν φοιτητές που σηκώνουν το ανάστημά τους στις κυβερνητικές επιλογές και στους φασίστες, τους ενοχλεί που υπάρχουν φοιτητές που τους καταγγέλουν δημόσια για τις πολιτικές τους επιλογές και προσπαθούν να το καλύψουν με χυδαία ψέματα. Να ξέρουν πως ούτε με μπράβους, ούτε με ονομαστικές καταγγελίες δεν θα φιμώσουν τους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό και τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Για μας είναι χυδαίο να εγκαλούμαστε στην τάξη από την πολιτική δύναμη που πληρώνει μπράβους για να τρομοκρατεί φοιτητές.

Για μας εμετικό και ακραίο είναι όταν δολοφονούν οι νεοναζί αντιφασίστες, η ΔΑΠ να απέχει ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ από τις διαδικασίες του Συλλόγου και να μην συνυπογράφει την καταγγελία των γεγονότων.

Για μας χυδαίο είναι να υπάρχουν συνδικαλιστές των ΕΑΑΚ που έχουν συλληφθεί και τους απαγγέλλονται ψευδείς κατηγορίες (την ώρα που οι Χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι) και η ΔΑΠ να μην υπογράφει ψηφίσματα υπεράσπισής τους.

Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι “ιδέες τους είναι και θα είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ”  οι πράξεις τους μιλούν από μόνες τους. Η δύναμη που θέλει εκλογές βίας και νοθείας, η δύναμη που δεν συμμετέχει σε καμία δημοκρατική διαδικασία του συλλόγου (ούτε Γ.Σ. ούτε Δ.Σ.), η δύναμη που αναπαράγει την ρητορεία του Σαμαρά για “τα δύο άκρα” και υπερασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, η δύναμη που δεν υπογράφει σε μια σειρά συλλόγων την καταγγελία για τη ναζιστική δολοφονία ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Εμείς από πλευράς μας θα είμαστε κάθε μέρα, με τις πράξεις μας, στο πλάι του λαού που αγωνίζεται ενάντια στην Τρόικα και τις μνημονιακές κυβερνήσεις και θα παλεύουμε κάθε μέρα και με κάθε τρόπο ενάντια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και στην εξάπλωση των νεοναζιστικών και φασιστικών ιδεών! Καλούμε όλους τους δημοκράτες φοιτητές και φοιτήτριες να ενωθούμε όλοι μαζί  σε μία σφιχτή γροθιά και να τσακίσουμε τους φασίστες και την ακροδεξιά ρητορεία της κυβέρνησης και της ΟΝΝΕΔ. Όπως βροντοφώναζαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στις τελευταίες κινητοποιήσεις


«ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ '40, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ!»