17 Σεπ 2014

Το φασισμό βαθειά καταλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον!

Πάει ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στη γειτονιά όπου έχει γνωρίσει το πιο σκληρό πρόσωπό του φασισμού, το Κερατσίνι. Η 18η Σεπτέμβρη αποτελεί ορόσημο όλων των αντιφασιστών που αγωνίζονται ενάντια στον εκφασισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, όλων των νέων που αρνούνται να συμβιβαστούν με το τέρας του νεοναζισμού.

 Και κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος που ξέσπασε με τη μεγαλιώδη πορεία προς τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης, οι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες πήγαν  εκεί που πραγματικά ανήκουν, δηλαδή πίσω από τα κάγκελα. Και σα να μην έφτανε αυτό, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να μας πείσει ότι δήθεν ενδιαφέρεται να διασφαλίσει τη δημοκρατία της ελληνικής κοινωνίας, όμως σκόπιμα ξεχνάει ότι η ίδια ευθύνεται για την εκτροφή του φασισμού, εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει, με τα μνημόνια, την καταστολή, την εκμετάλλευση και την ξενοφοβία. Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου από το φασίστα Ρουπακιά υπό την καθοδήγηση του βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγού, η δικαιοσύνη αθώωσε τους δουλεμπόρους της Μανωλάδας και τους μπράβους τους. Ένα χρόνο μετά την επίθεση στους συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το εργοδοτικό σωματείο της Χρυσής Αυγής παίρνει σάρκα και οστά, δείχνοντας την στενή σχέση της με το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Στα του οίκου μας, είναι σημαντική η αναφορά στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εισβάλλει στους χώρους της σχολής μας, με την παρουσία του υποψήφιου με την Ελληνική Αυγή Γ.Τ. , πάντα υπό την αγαστή συνεργασία με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικού σήκωσε το γάντι του αντιφασιστικού τόνου, με το να κάνει το αυτονόητο: να διαγράψει τον εν λόγω φασίστα από το σύλλογο. Το ίδιο το καταστατικό της ΕΦΕΕ το οποίο συγκροτήθηκε μετά την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών κάτω από το πρίσμα του γενικότερου ριζοσπαστισμού του Φοιτητικού Κινήματος, προβλέπει ρητά τη διαγραφή φοιτητών που εκφέρουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Ένα χρόνο μετά, όπου η δημοκρατία πληγώνεται συνεχώς – το Φοιτητικό Κίνημα, συνεπής πολέμιος του φασισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, παίρνοντας το νήμα από της φοιτητικές κινητοποιήσεις του 73’-74’ και φτάνοντας στην μαχητική παρουσία του στην αντιφασιστική κινητοποίηση για τη δολοφονία του Παύλου πέρυσι στο Κερατσίνι, είναι επιτακτικό να πάρει θέση και να αγωνιστεί ενάντια στον εκφασισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, ενάντια στην ξενοφοβία και στο ρατσισμό.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.


Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση  σχήμα της
 Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης