5 Απρ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ EAAK

Τα ξημερώματα της 5ης Απριλίου, η πλέον «διαβόητη» συμμορία φασιστοειδών που αυτοαποκαλούνται ως «κοινωνικοί αγωνιστές» και έχουν την ψευδαίσθηση ότι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ότι εντάσσονται στο δυναμικό των κινημάτων και των αγώνων ξαναχτύπησε. Μετά τα «ατυχή» περιστατικά αναίτιου και απρόκλητου τραμπουκισμού των συντρόφων Σ.Δ. και Δ.Π., η γνωστή συμμορία τραμπούκων στοχοποίησε αυτή τη φορά το σύντροφο και αγωνιστή Β.Π. μέλος της Ε.Α.Α.Κ. και της Αριστερής Ανασύνθεσης.

Πρόκειται για επίθεση φασιστικής έμπνευσης και πιο πολύ προσιδιάζει σε λογικές συμμοριών και παρακρατικών ομαδοποιήσεων. Στόχος αυτής της επίθεσης είναι αφενός να χτυπηθεί το ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα και οι αγωνιστές του και ιδιαίτερα το πιο προωθημένο κομμάτι αυτού, όπως είναι η Ε.Α.Α.Κ. και οι οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Για εμάς, όποιος στοχοποιεί αγωνιστές του κινήματος δε μπορεί παρά να παίζει το ρόλο του μακριού χεριού του κράτους, και φυσικά τίθεται ευθέως αντιπαραθετικά απέναντι στο νεολαιίστικο και το λαϊκό κίνημα.

Αφετέρου, αυτή η κίνηση αποτελεί μια προσπάθεια επιβολής μια ιδιότυπης αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Μιας κατάστασης, δηλαδή, όπου δήθεν «εξεγερμένοι» με τις συμμορίες τους, θα αποκτούν έναν εποπτικό-ελεγκτικό ρόλο στην περιοχή και θα ορίζουν που μπορεί ο καθένας να κυκλοφορεί. Μια λογική αρωγή στα αντιδημοκρατικά, κατασταλτικά σχέδια της κυβέρνησης και του ευρύτερου αστικού μπλοκ εξουσίας για την ποινικοποίηση των αγώνων και των κινημάτων.

Από τη μεριά μας, αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι το φοιτητικό κίνημα και οι αγωνιστές του ξέρουν πολύ καλά να κονταίνουν τα χέρια αυτών που τα απλώνουν εναντίον μας. Είναι η τελευταία φορά που ανεχτήκαμε ένα τέτοιο φασιστικό και τραμπούκικο χτύπημα, από εδώ και στο εξής οι «εξεγερμένοι» δράστες να ξέρουν πολύ καλά ότι θα μας βρουν πολιτικά και φυσικά εναντίον τους σε κάθε προσπάθεια να κατασυκοφαντήσουν, να τρομοκρατήσουν και να στοχοποιήσουν το φοιτητικό κίνημα και τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η ΕΑΑΚ και οι αγωνιστές της που δεν κάμφθηκαν από την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή της δολοφονικής κυβέρνησης της ΝΔ, τα γκλοπ και τα χημικά των ΜΑΤ, τις άνανδρες επιθέσεις των παρακρατικών και της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν και να υποκύψουν στις τραμπούκικες επιθέσεις κάποιων περιθωριακών ομάδων που επί ματαίω προσπαθούν να αναφέρονται ως κομμάτια του κινήματος.

Καλούμε όλους τους μαζικούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να καταδικάσουν το συγκεκριμένο γεγονός και αυτές τις εξακαλουθούμενες τρομοκρατικές συμπεριφορές, και να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους αγωνιστές, περιθωριοποιώντας τέτοιου τύπου τραμπούκικες πρακτικές και ομάδες.



Αθήνα, 5-4-2009
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση
σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.