1 Νοε 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 3/11

Μετά την πραξικοπηματική χορήγηση των 33 αδειών λειτουργίας στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, οι προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της εκπαίδευσης γίνονται ξεκάθαρες ενώ η τοποθέτηση της Α. Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας (γνωστής για τη συνεπή της στάση στη στήριξη του συνόλου της αντι – εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και καταστολής των νεολαιίστικων αγώνων της προηγούμενης περιόδου), δεν είναι καθόλου τυχαία.
Το «πάγωμα» της αδειοδότησης των κολεγίων όχι μόνο δε σημαίνει απόσυρση των αδειών αλλά στρώνει το έδαφος για τη θέσπιση ενός νέου νόμου για τα ΚΕΣ, δήθεν πιο αξιοκρατικού και για τη δημιουργία «δημόσιας αρχής πιστοποίησης και ελέγχου των κολεγίων» για την προώθηση του αντιδραστικού νόμου για την αξιολόγηση. Αν συνυπολογίσει κανείς τη διακηρυκτική τοποθέτηση Παπανδρέου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, καθίσταται σαφές ότι το μέτωπο της εκπαίδευσης παραμένει ενεργό. Την ίδια στιγμή, ο νέος νόμος – πλαίσιο παραμένει ενεργός και επιχειρείται να εφαρμοστούν από διάφορες συγκλήτους και οι διατάξεις του σε σχέση με τους αντιδραστικούς εσωτερικούς κανονισμούς (διαγραφές φοιτητών, ποινικοποίηση καταλήψεων, κατάργηση ασύλου, πιστωτικές μονάδες, αντιδραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών κλπ).
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωράει στην ανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) και την προκήρυξη του στημένου διαλόγου, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή «συναίνεση» στη «μητέρα όλων των μαχών», την παιδεία, όπως δήλωσε και η νέα υπουργός.

Την ίδια στιγμή, στα Εξάρχεια και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου έχει ριζώσει η παρουσία των «πραιτόρων» που υπό την εξουσιοδότηση του περιβόητου υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» προχωρούν σε πογκρόμ ενάντια στη νεολαία και τους εργαζομένους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το πρόσχημα της ''τάξης και της ασφάλειας'' δείχνει ξεκάθαρα τον κατασταλτικό δρόμο που ανάμενεται να ακολουθήσει ενάντια στους αγώνες της νεολαίας. Η πρώτη εφαρμογή του ''κουκουλονόμου'' εναντίον διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας στη Νίκαια ενάντια στη δολοφονία του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, ο οποίος ήταν το επόμενο θύμα αστυνομικής βίας, δεν είναι τυχαία.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Το φοιτητικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι όποιο ‘χρώμα’ και αν έχει ο διαχειριστής της εξουσίας , δεν πιάνεται κορόιδο. Βρίσκεται στο δρόμο συνεχώς τα τελευταία χρόνια και διεκδικεί με μαχητικό και συλλογικό τρόπο τα δικαιώματα του σε παιδεία, εργασία και αξιοπρεπή ζωή.

  • Απόσυρση όλων των αδειών για τα κολλέγια και των διαταγμάτων για τα ΚΕΣ.

  • Ανατροπή του νόμου-πλαίσιο και όλης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

  • 'Οχι στην αξιολόγηση.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 3/11 ΣΤΟ ΑΜΦ. 13!