28 Μαΐ 2012

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑ, ενώ εμείς διαβάζουμε.


ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑ,
ενώ εμείς διαβάζουμε.
            Μέσας το ευρύτερο κλίμα πολιτικής αναστάτωσης και μεταβολής, κι ενώ όπως έχει δείξει η ιστορία (πέρσυ με το νόμο της Διαμαντοπούλου) η εξεταστική της θερινής περιόδου δίνει πρόσφορο έδαφος, για τις βρωμό-δουλειές του Υπουργείου  πιάνοντας στον «ύπνο» τους φοιτητές, που διαβάζουν, γίνονται νέες συζητήσεις για το κλείσιμο του ΕΚΠΑ.
            Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντηση του Πρύτανη  με φοιτητές του ΜΑΣ, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Πελεγρίνης παραδέχτηκε ότι τα αποθεματικά του Ιδρύματος τελειώνουν στις 3 Ιούλη. Επιπλέον, ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι για την κατάσταση ευθύνεται αφενός το κούρεμα των ομολόγων που κατείχε το ΕΚΠΑ, από την πλευρά του Κράτους, κι αφετέρου η διάταξη του Νόμου της Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με την οποία η χρηματοδότηση του Ιδρύματος θα κοπεί αν δεν αναδειχθούν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης.
            Έτσι, ενώ εμείς διαβάζουμε και κοιμόμαστε τον ύπνο του Δικαίου, εικάζεται ότι από τον Ιούλιο, οι σχολές μας θα κλείσουν.
            Στον σκληρό αυτό εκβιασμό του Υπουργείου, για την εισαγωγή διδάκτρών και αυταρχικών δομών (βλεπε Συμβούλια Διοίκησης), η απάντηση της φοιτητικής κοινότητας πρέπει να είναι άμεση και μαζική. Οι αυταπάτες τελειωσαν. Την κρίση τους δεν θα την πληρώσουμε εμείς, ούτε οι γονείς μας!
            Γι’ αυτό το λόγο- και για πολλούς περισσότερους- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ,29 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ, ώστε να ενημερωθούμε για το ζήτημα, να παρέμβουμε και ύστερα να μεθοδεύσουμε τον αγώνα μας για το δίκαιο, για τη νίκη.
Γιατί, όσο και να διαβάζεις για την εξεταστική σου ,συνάδελφε, τι να το κάνεις αν η σχολή κλείσει;

«Γιατί ανάμεσα στους σκυφτούς είναι οι ήρωες,
κι ανάμεσα στους σιωπηλούς,
οι αγωνιστές».
                                                      Κ. Παλαμάς