31 Μαΐ 2012

ΕΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!

ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ? ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

Μετά το κούρεμα των αποθεματικών του ΕΚΠΑ μέσω του psi κατά 75% και με τους εκβιασμούς του Υπουργείου, ότι θα κόψει τη χρηματοδότηση στα Ιδρύματα σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν τον εκτρωματικό νόμο που έχει καταδικάσει σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα, ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ! Μάλιστα χρησιμοποιείται αυτός ο εκβιασμός από πλευράς του Υπουργείου για την εξυπηρέτηση προεκλογικών παιχνιδιών στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας εικόνας χάους και ανασφάλειας, για την τρομοκρατία του λαού και τον εκβιασμό της ψήφου του.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα κλείσει μόνιμα το ΕΚΠΑ, αλλά θα ανοίξει με άλλους όρους το ζήτημα των διδάκτρων και της ιδιωτικής χρηματοδότησης (όπως προβλέπει ο νόμος πλαίσιο). Ήδη διεξάγονται έρευνες για το «πόσο κοστίζει ο κάθε φοιτητής στο πανεπιστήμιο», οι οποίες προετοιμάζουν το έδαφος για την επιβολή διδάκτρων, ενώ οι περικοπές σε βιβλία, σίτιση, στέγαση είναι πλέον βεβαιότητα. Μάλιστα την στιγμή που ανοίγει ιδιωτική σχολή Νομικής με κονδύλια από την ΕΕ, το Υπουργείο προφασίζεται ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να λειτουργεί το δημόσιο Παν/μιο! Είναι προφανές λοιπόν ότι αυτό αποτελεί απλά μια πρόφαση προκειμένου να υπονομευθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των Ιδρυμάτων και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους με βάση τους νόμους της αγοράς…
Και ενώ η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη, η Σύγκλητος (η οποία συνεδρίασε σήμερα 31/05) αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις για το πώς θα διασφαλίσει ότι οι σχολές θα παραμείνουν ανοιχτές, οι φοιτητές θα δώσουν εξεταστικές, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται… Έτσι το βάρος πέφτει και πάλι μόνο σε μας!
Σε μία περίοδο που όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του λαού μας καταληστεύονται καθημερινά από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ η δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Στο βωμό της κρίσης που δεν δημιουργήσαμε εμείς, θυσιάζονται μισθοί, συντάξεις, δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες κτλ) και η κοινωνική πλειοψηφία βυθίζεται καθημερινά σε μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχεια!

Τέρμα τα ψέματα! Από δω και μπρος πρέπει να είμαστε όλοι οι φοιτητές σε εγρήγορση να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλον μας! Η απάντησή μας πρέπει να οργανωθεί συλλογικά μέσα απ’ τους φοιτητικούς μας συλλόγους, και να είναι ένα μαζικό ανυποχώρητο κίνημα διαρκείας που θα διεκδικήσει:

  • Να δοθεί κονδύλι για τη συνέχιση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων
  • Να αποσυρθεί, ο ήδη νικημένος,  Νόμος Διαμαντοπούλου που υπονομεύει την λειτουργία του δημόσιου δωρεάν Παν/μιου!
  • Να μην δώσουμε ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές μας! Η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν και δημοκρατικής εκπαίδευσης είναι υπόθεση όλων μας!

Όποιος κι αν είναι ο Υπουργός Παιδείας στις 18 Ιουνίου εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να δώσουμε τη μάχη για τα δικαιώματά μας, για Παιδεία δημόσια και δωρεάν, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια!

Κλέβουν το παρόν και το μέλλον της γενιάς μας; ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!