1 Δεκ 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο τύπου Συλλόγων Φοιτητών Πολιτικού Νομικής, Ιατρικής, Φυσικού


 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ!
 
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, θυμίζει ολοένα και περισσότερο καζάνι που βράζει. Πλάι στην πολιτική εξαθλίωσης του λαού, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, επιχειρούν να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Γι' αυτό και η κατάργηση των φοιτητικών παροχών, το κλείσιμο σχολών και τμημάτων, η περικοπή συγγραμμάτων, η διάλυση του εργασιακού μέλλοντος μιας ολόκληρης γενιάς, της γενιάς μας, είναι για την κυβέρνηση μέσα για την δημιουργία ενός νέου Παν/μιου. Ενός Παν/μιου στο οποίο θα μπαίνουν ολοένα και λιγότεροι νεολαίοι, με χειρότερους όρους σπουδών, χωρίς καμία συλλογική κατοχύρωση και πτυχία. Ενός Πανεπιστημίου που και οι λίγοι φοιτητές του θα πληρώνουν δίδακτρα και δεν θα έχουν κανέναν λόγο για το πώς θα σπουδάζουν στο εσωτερικό του. Λόγο θα έχουν μόνο η κυβέρνηση και μία χούφτα εντολοδόχων της.

Σε μία τέτοια κατάσταση εμείς, ως φοιτητές, δεν θα πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για τα συγγράμματά μας, στον αντίποδα όσων σχεδιάζει η κυβέρνηση για μας χωρίς εμάς, με την πλήρη κατάργησή τους από το επόμενο εξάμηνο. Για αυτό, ως Φοιτητικοί Σύλλογοι, κόντρα στις περικοπές των συγγραμμάτων που ήδη γίνονται, ξεκινάμε από τώρα να εγγυόμαστε ότι οι φοιτητές θα πάρουν τα συγγράμματά που οι Υπουργοί Παιδείας, και η κυβέρνηση τους στερούν. Έτσι προχωρήσαμε σε κατάληψη της τυπογραφικής μονάδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, απαιτώντας όλα τα συγγράμματά μας να διανέμονται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές. Το τυπογραφείο λοιπόν σήμερα θα το λειτουργήσουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα απαραίτητα βιβλία μας θα τυπωθούν από μας για μας, με πλήρη ευθύνη των Φοιτητικών Συλλόγων.

Κι εμείς ως φοιτητές, ως νεολαία, στεκόμαστε πλάι στους αγώνες των εργαζομένων των Ιδρυμάτων,των καθηγητών, που ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι δεν σκύβουν το κεφάλι, πλάι στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού. Αυτός ο αγώνας μας είναι ταυτόχρονα ένα ακόμη κομμάτι των αγώνων του λαού για την ανατροπή της κυβέρνησης και των επιταγών της ΕΕ και του ΔΝΤ.