24 Ιαν 2013

Αυταρχικοποίησης συνέχεια...



             Την Παρασκευή 28/12 ακόμη ένα σουρεαλιστικό σκηνικό διεξήχθη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (για μας, ΑΣΟΕΕ)! Περίπου στις 4 το απόγευμα αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο παρουσία εισαγγελέα, με πρόσχημα δήθεν επιχείρηση κατά του παραεμπορίου και παραβίασαν τους χώρους που χρησιμοποιούν οι φοιτητικές παρατάξεις της Αριστεράς καθώς και ο αναρχικός χώρος! Παράλληλα, κατασχέθηκε και ένας κινηματικός ραδιοσταθμός καθώς υποτίθεται ότι επρόκειτο για άσκηση «παράνομης δραστηριότητας». Τα τηλεοπτικά κανάλια καθώς και κάποιοι αρθρογράφοι έσπευσαν φυσικά να επιβραβεύσουν την πρακτική αυτή της κυβέρνησης λέγοντας ότι ορθά εισέβαλε η αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ (!), εφόσον μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου αποθηκεύονταν προϊόντα παραεμπορίου καθώς και μπουκάλια, τα οποία ταυτίζονταν κατευθείαν με εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ διαιώνισαν την γνωστή εικόνα του Πανεπιστημίου- ορμητηρίου παραβατικών, επικίνδυνων για το σύνολο της κοινωνίας,  ομάδων!
                           Αυτό δεν αποτελεί το πρώτο περιστατικό εισβολής αστυνομικών ομάδων σε χώρο ασύλου τον τελευταίο καιρό. Αντίθετα, τους τελευταίους μήνες αυτή η πρακτική φαίνεται να χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση ολοένα και συχνότερα με τα παραδείγματα του ΑΠΘ τη 17η Νοέμβρη (με συλλήψεις 16 φοιτητών) και της ΑΣΟΕΕ να αποτελούν τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις. Είναι σαφές ότι πλέον έχουμε να κάνουμε όχι με την καταπολέμηση φαινομένων παράβασης του νόμου (άλλωστε τί σχέση μπορεί να έχει το παραεμπόριο με τα στέκια φοιτητικών συλλογικοτήτων;)  αλλά με συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης του φοιτητικού - και όχι μόνο- κινήματος, υλοποίησης στην πράξη της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και νομιμοποίησης αυτής της κίνησης στα μάτια της κοινής γνώμης με τη συμβολή των ΜΜΕ. Αν συνδυάσουμε τα παραπάνω περιστατικά και με την πρόσφατη εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη Villa Amalias, έναν από τους ιστορικούς κατειλημμένους κινηματικούς χώρους με μεγάλη συμβολή στην αντιφασιστική δράση εδώ και χρόνια, γίνεται παραπάνω από προφανής ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης να ξεμπερδεύει μια και καλή με κάθε κοιτίδα αγωνιστικότητας και αντίστασης στα βάρβαρα σχέδια της, καθώς και να παραδώσει σταδιακά τον έλεγχο ορισμένων περιοχών (π.χ. Κυψέλη) στα χέρια της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Το πανεπιστημιακό άσυλο, που κατακτήθηκε μέσα από μεγάλες μάχες την περίοδο της χούντας και της μεταπολίτευσης, σήμερα βάλλεται με τον πιο φανερό τρόπο είτε μέσω των αστυνομικών επιδρομών είτε με την απαγόρευση διεξαγωγής εκδηλώσεων και συζητήσεων. Ο χώρος του Πανεπιστημίου είχε καταφέρει εδώ και χρόνια να είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας όπου πολλές απόψεις μπορούσαν να ακουστούν και να συζητηθούν ενώ οι φοιτητικές συλλογικότητες που σήμερα στοχοποιούνται έχουν πρωταγωνιστήσει στα φοιτητικά κινήματα που διασφάλισαν έως και σήμερα το δημόσιο, δωρεάν και κυρίως δημοκρατικό χαρακτήρα του ελληνικού Πανεπιστημίου. Η απάντηση μας απέναντι στις πραξικοπηματικές ενέργειες της Κυβέρνησης και τη συνεχή καταστολή θα είναι ηχηρή, όπως απέδειξε και η παρουσία περισσότερων από 1000 ατόμων στην πορεία διαμαρτυρίας για τα παραπάνω γεγονότα που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή! Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε δυνατά ότι....
ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, ΤΑ ΜΑΤ,ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!