25 Ιαν 2014

Πλαίσιο σχήματος για τη Γενική Συνέλευση (23/1)

Πρόταση Ρ.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Κ. για απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ. Πολιτικού 23/1/2014



«Success story» ή μήπως epic fail?!

Εδώ και μερικούς μήνες η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε μας βομβαρδίζουν με εικόνες «επενδύσεων», «ανάκαμψης της οικονομίας», «ανάπτυξης» και, ελέω τουριστικής σεζόν, «άνθησης του σημαντικότερου εξαγωγικού προϊόντος μας, του τουρισμού». «Η Ελλάδα θα απογειωθεί το Σεπτέμβρη» υποσχόταν ο Αντώνης Σαμαράς λίγο καιρό πριν και ήδη, από τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου ακαδημαϊκού έτους καταλάβαμε τι εννοούσε: Η τρομαχτική και σταθερή αύξηση της ανεργίας, η παρατεταμένη ύφεση, η διάλυση κρίσιμων υποδομών από τη λιτότητα, η εκτίναξη του συνολικού χρέους στα 321 δισ., η βεβαιότητα του χρηματοδοτικού κενού πολύ σύντομα και της ανάγκης «νέας βοήθειας» και νέων μέτρων συνθέτουν την εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας που η Κυβέρνηση εσκεμμένα προσπαθεί να κρύψει κάτω από το πέπλο του «πρωτογενούς πλεονάσματος» και των πλαστών αριθμών. Την ίδια στιγμή τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, κύρια μέσα από τις διαθεσιμότητες / απολύσεις στο δημόσιο έχουν τεράστια σημασία, όχι μόνο γιατί σπρώχνουν κόσμο στην ανεργία αλλά και γιατί διακυβεύουν την λειτουργία κρίσιμων υποδομών όπως είναι η εκπαίδευση και η υγεία (βλ. διαθεσιμότητες/απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια, αποδιάρθρωση του συστήματος δημόσιας υγείας και πρόνοιας).



Το μέτωπο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει το νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου καθώς και το Σχέδιο Αθηνά συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό τα τελευταία δύο χρόνια. Φέτος, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα έρθουμε αντιμέτωποι και πάλι με μια σειρά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά μας στη σχολή, την εργασιακή μας προοπτική και συνολικά το μέλλον μας σε αυτή τη χώρα τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες με μαζικότητα, αμείωτη αγωνιστική διάθεση και πρωτοφανή μαχητικότητα!


  1. Σχέδιο Αθηνά, the sequel

Η μεγαλύτερη ίσως μάχη που κλήθηκαν να δώσουν την περσινή χρονιά οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν ήταν άλλη από αυτή ενάντια στο «Σχέδιο Αθηνά». Προβλέποντας συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων, ρευστοποίηση των γνωστικών αντικειμένων και διάσπαση των ενιαίων πτυχίων το σχέδιο «εξορθολογισμού και χωροταξικής αναμόρφωσης του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης», όπως το ονομάζουν, προδιαγράφει μια ασφυκτική φοιτητική καθημερινότητα και ένα ζοφερό εργασιακό μέλλον όχι μόνο για τη γενιά μας αλλά και για τις επόμενες γενιές. Πέρα από τις αδιανόητες μετακινήσεις από πόλη σε πόλη στις οποίες θα υποχρεωθούν εκατοντάδες φοιτητές επαρχιακών σχολών, το «Σχέδιο Αθηνά» προβλέπει την υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων με το κόστος σπουδών να μετακυλύεται στις πλάτες των φοιτητών μέσω της εισαγωγής διδάκτρων ενώ παράλληλα η επικείμενη μείωση των εισακτέων θα οδηγήσει σε ένα πολύ πιο άμαζο Πανεπιστήμιο. Η εργασιακή μας προοπτική διαλύεται καθώς το μέχρι πρότινος ενιαίο πτυχίο μας θα αντικατασταθεί από τον ατομικό φάκελο προσόντων στον οποίο θα προσθέτουμε ό,τι καταφέρνουμε να συλλέξουμε από το ατέρμονο κυνήγι συλλογής περισσότερων «προσόντων» (μαθήματα, ξένες γλώσσες,σεμινάρια, πιάνο κλπ.) από τον διπλανό μας, ανταγωνιζόμενοι βάναυσα σε μια αγορά εργασίας που ασφυκτιά και στην οποία δεν θα έχουμε πια κανένα διαπραγματευτικό χαρτί για αξιοπρεπείς μισθούς και όρους εργασίας.

Το Πολιτικό αποτελεί μια από τις σχολές που πλήττονται άμεσα από το «Σχέδιο Αθηνά» καθώς με ένα απλό Υπουργικό Διάταγμα και την υπογραφή του Υπουργού (χωρίς καμία επίφαση «δημοκρατίας», με διαδικασία που θυμίζει χούντα) συγχωνεύεται με το Τούρκικων και Ασιατικών Σπουδών, το Οικονομικό και τα ΕΜΜΕ. Η, σε πρώτη φάση, διοικητική συγχώνευση των Τμημάτων αυτών καθώς και η αποκοπή μας από τη Νομική που θα οδηγήσουν στην υποχρηματοδότηση της νέας Σχολής δεν θα αργήσει –όπως λένε πλέον ανοιχτά καθηγητές αλλά και ο Πρόεδρος του Τμήματος- να εξελιχθεί και σε ακαδημαϊκή συγχώνευση (δηλαδή αλλαγή του προγράμματος σπουδών μας), εξέλιξη η οποία θα αποτελέσει καταστροφή για τους φοιτητές του Τμήματός μας. Ο ατομικός μας φάκελος προσόντων δεν θα μας επιτρέπει να εργαστούμε ούτε ως κοινωνιολόγοι, ούτε ως οικονομολόγοι, ούτε ως δημοσιογράφοι αλλά αντίθετα θα υποχρεωνόμαστε να επανακαταρτιζόμαστε συνεχώς μετά το τέλος των προπτυχιακών μας σπουδών (επί πληρωμή φυσικά!) ώστε να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς εργασίας όπου θα παίρνουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων 300 ευρώ!




  1. Αξιολόγηση

Κύριος μοχλός για την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά 2 και τις ακαδημαϊκές συγχωνεύσεις των Τμημάτων αποτελεί η εξωτερική αξιολόγηση. Η εξωτερική αξιολόγηση, που τελείται από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που καλούνται να αξιολογήσουν, ουσιαστικά πρόκειται να αποτελέσει εκείνη τη δομή η οποία γύρω από ένα σχήμα «επιβράβευσης/ κυρώσεων» απέναντι στις καλές-αναδιαρθρωμένες σχολές και τις κακές-αντιστεκόμενες αντίστοιχα επιχειρείται να αποτελέσει τον συνεκτικό αρμό για την πλήρη και σε βάθος χρόνου υλοποίηση των αναδιαρθρωτικών πολιτικών στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου, δηλαδή την ευθυγράμμιση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τόσα χρόνια έχει παραμείνει στα χαρτιά λόγω των συνεχών αγώνων των φοιτητικών συλλόγων πανελλαδικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποια σχολή δεν είναι υπερεντατικοποιημένη, δεν έχει διαγράψει φοιτητές, δεν έχει καταργήσει τις φοιτητικές παροχές και οι φοιτητές της παίρνουν ενιαία πτυχία που τους κατοχυρώνουν επαγγελματικά δικαιώματα θα αξιολογείται αρνητικά και είτε θα κλείνει είτε στην καλύτερη θα συγχωνεύεται! Παράλληλα, στην περίπτωση που η σχολή δεν οδηγηθεί στο λουκέτο θα υποχρηματοδοτείται τόσο ώστε στην πράξη να υπολειτουργεί ενώ ο τίτλος σπουδών που θα αποδίδει θα είναι κυριολεκτικά ένα κουρελόχαρτο!




  1. Νέες διοικήσεις- Νέοι εσωτερικοί κανονισμοί

Μετά από τις 300 καταλήψεις πανελλαδικά τον Σεπτέμβρη του 2011 και την αδυναμία εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου υπό το βάρος των φοιτητικών κινητοποιήσεων, ήρθε ο νόμος Αρβανιτόπουλου με μόνο σκοπό να διασφαλίσει επί της ουσίας ότι θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρώτος κόμβος ήταν η εκλογή των Συμβουλίων Ιδρύματος, δηλαδή των νέων αυταρχικών διοικήσεων των Ιδρυμάτων στα οποία δεν θα έχουν κανένα λόγο οι φοιτητές, που αποτελούν τον “δούρειο ίππο” για κάθε μεταρρύθμιση στο εσωτερικό τους. Η αντιδημοκρατική, χουντικού τύπου εκλογή τους με την πλήρως διαβλητή διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μετά το μπλοκάρισμα της διαδικασίας εκλογής με κάλπη από τους φοιτητικούς συλλόγους, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι πλήρως απονομιμοποιημένα στα μάτια των φοιτητών και καμία απόφασή τους δεν θα γίνεται δεκτή. Τα Συμβούλια Ιδρύματος έρχονται, εκτός των άλλων, να εφαρμόσουν ό,τι προβλέπει ο εκτρωματικός νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου σε σχέση με τις περικοπές φοιτητικών παροχών (συγγράμματα, σίτιση, στέγαση).Ταυτόχρονα, φέτος θα αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα της εκλογής Κοσμητόρων για τις αναδιαρθρωμένες –λόγω του «Σχεδίου Αθηνά» - σχολές, Κοσμητόρων οι οποίοι θα συγκεντρώνουν στα χέρια τους υπερεξουσίες, θα λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με τα Συμβούλια και το Υπουργείο και θα άγουν και θα φέρουν τις μοίρες των φοιτητών ανάλογα με τις ορέξεις τους χωρίς να απαιτείται καμία νομιμοποίηση από την ακαδημαϊκή κοινότητα και το μαζικότερο τμήμα της, δηλαδή εμάς τους φοιτητές. Τέλος, το Υπουργείο απαιτεί να προχωρήσει άμεσα και η διαδικασία νέων εσωτερικών κανονισμών των Ιδρυμάτων, οι οποίοι θα προβλέπουν την εισαγωγή δύο κύκλων σπουδών ή/και κατευθύνσεων και την επικείμενη διάσπαση των ενιαίων πτυχίων, ενώ μέσω αυτών θα προωθηθούν και οι γενικότερες αλλαγές στα προγράμματα σπουδών καθώς και η καθιέρωση αλυσίδων μαθημάτων (π.χ. αν κάποιος δεν έχει περάσει Πολιτική Επιστήμη Ι δεν θα επιτρέπεται να εξετάζεται στην Πολιτική Επιστήμη ΙΙ). Επίσης, οι νέοι εσωτερικοί κανονισμοί θα προβλέπουν διαγραφές φοιτητών που ξεπερνούν τα 2ν ή ν+2 έτη καθώς και πειθαρχικά για όσους π.χ. κάνουν συνδικαλισμό και γενικώς «ενοχλούν» τις διοικήσεις και το Υπουργείο να εμπεδώσει τα σχέδιά του για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.




  1. Καθαρισμός – σίτιση

O καθαρισμός του πανεπιστημίου και του τμήματος μας κατ’ επέκταση έχει περάσει ήδη σε εργολάβους και ενώ μπορεί εμείς να βλέπουμε σε γενικές γραμμές καθαρή τη σχολή υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε. Την περσινή χρονιά υπήρξε στιγμή που ο συγκεκριμένος εργολάβος χρωστούσε δεδουλευμένα πέντε μηνών και στις εγκλήσεις των εργαζόμενων γυναικών απαντούσε με απειλές που επί της ουσίας ούτε λίγο ούτε πολύ έδειχναν την πόρτα της απόλυσης σε όποια αντιδρούσε σε αυτή τη κατάσταση. Η κατάσταση αυτή κορυφώθηκε φέτος, τις τελευταίες μέρες με τα σκουπίδια να αυξάνονται και τη σχολή να είναι σε κακή κατάσταση. Η σύμβαση των εργαζομένων έχει λήξει, και πάλι τους χρωστάνε δεδουλευμένα δύο μηνών και περιμένουμε να γίνει διαγωνισμός για να οριστεί νέος εργολάβος που θα χρωστάει σε νέες εργαζόμενες.

Σίτιση: το κομμάτι της σίτισης και μάλιστα της δωρεάν σίτισης είναι ένα κεκτημένο χρόνων που διευκολύνει τόσο τους φοιτητές από άλλες πόλεις όσο και αυτούς που λόγω του προγράμματος σπουδών μένουν πολλές ώρες εκτός σπιτιού και κάπως πρέπει να κάνουν το φυσιολογικό, δηλαδή να τρώνε! Η σίτιση και τα έξοδα αυτής δεν έχουν πλέον να κάνουν με το ίδρυμα ή καλύτερα το κόστος για τη σίτιση των φοιτητών δεν αποτελεί μέρος του ήδη κατά πολύ μειωμένου προϋπολογισμού των ιδρυμάτων. Το κόστος το έχει αναλάβει εργολάβος και ως εκ τούτου διαμορφώνεται η εξής κατάσταση. Κάρτα σίτισης δικαιούνται μόνο 142 φοιτητές από το τμήμα μας και αφού πληρούν τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που προβλέπονται. Για τους υπόλοιπους που δεν προβλέπεται δωρεάν σίτιση (!) το γεύμα κοστίζει 4 ευρώ ( με ένα γρήγορο υπολογισμό 240 ευρώ το μήνα).




  1. Εξάμηνο- εξεταστικές

Από τον πρώτο κιόλας καιρό της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ ο Υπουργός Παιδείας και κάποιοι καθηγητές χρησιμοποιούσαν ως μοχλό πίεσης για τη λήξη της το ζήτημα του εξαμήνου 13 εβδομάδων, όπως μπαίνει από το ν. Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου. Ο Πρόεδρος της Νομικής, μάλιστα, κ. Φορτσάκης σε Γενική Συνέλευση Τμήματος εν κρυπτώ από τους φοιτητές αποφάσισε, παρά την αντίθετη άποψη της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, να χαθεί το εξάμηνο στη Νομική. Αυτό συνέβη ως «εκδίκηση» στο Φοιτητικό Σύλλογο Νομικής, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό των διοικητικών με επανειλημμένες αγωνιστικές αποφάσεις αλλά και ως προσπάθεια πειθάρχησης του συνόλου των φοιτητών σε μια κατεύθυνση παθητικής αποδοχής των καταστροφικών μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο Πολιτικό μπορεί το εξάμηνο να μην χάθηκε αλλά το Τμήμα ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί διπλή εξεταστική (Σεπτεμβρίου- χειμερινού εξαμήνου) μέσα σε μόλις 15 μέρες (15-30/3). Ο φοιτητικός σύλλογος οφείλει να διασφαλίσει

1ον: Ότι θα διεξαχθεί άμεσα η εξεταστική για τους επί πτυχίω με ανθρώπινους ρυθμούς

2ον: Ότι η διπλή εξεταστική του Μάρτη θα επιμηκυνθεί ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνουν 13, πολλώ δε μάλλον 14 που ορίζει ο Πρότυπος Εσωτερικός Κανονισμός, εβδομάδες μαθημάτων. Άλλωστε, όταν ο Κοσμήτορας Τσινισιζέλης έκλεινε πραξικοπηματικά τη σχολή κάθε τρεις και λίγο τα προηγούμενα χρόνια δεν είδαμε κανέναν να εξανίσταται και να αγωνιά για το εξάμηνο….




  1. Συνδιοίκηση

Ο νόμος Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου ήρθε πριν 2 περίπου χρόνια να σαρώσει τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος, να σαρώσει επί της ουσίας κάθε ίχνος δημοκρατίας στο εσωτερικό του ελληνικού Πανεπιστημίου! Εκτός από την επιβολή των πιο αυταρχικών διοικήσεων που έχουμε δει ποτέ (Συμβούλια Ιδρύματος: διοίκηση του Ιδρύματος «ψηφισμένη» με την πλήρως διαβλητή διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (!) και πλήρως απονομιμοποιημένη από όλη την Παν/κή κοινότητα! Το καλοκαίρι, μάλιστα, το Σ.Ι του ΕΚΠΑ δεν δίστασε να καλέσει τα ΜΑΤ, τα ΕΚΑΜ, την Αντιτρομοκρατική {...και τους Avengers της Marvel} για να συλλάβουν φοιτητές, οι οποίοι ζητούσαν ειρηνικά να παραστούν στη συνεδρίασή του ενώ τώρα «ανακρίνει» τους υποψηφίους κοσμήτορες των σχολών για το αν και κατά πόσο θα μείνουν πιστοί στον καταστροφικό για το παρόν και το μέλλον των φοιτητών νόμο Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου.) προσπαθεί να «πετάξει» έξω από τις διαδικασίες των οργάνων διοίκησης τους ίδιους τους φοιτητές, ορίζοντας απλά έναν εκπρόσωπο ο οποίος θα επιλέγεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο τόσο για τη ΓΣΤ όσο και για το Συμβούλιο Ιδρύματος! Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρότυπος Εσωτερικός Κανονισμός των Ιδρυμάτων που κατατέθηκε πρόσφατα ορίζει ότι «Η συμμετοχή των φοιτητών προβλέπεται σε συμμετοχή κατά 40% στα Συμβούλια Σπουδών (εισηγητικό για προγράμματα σπουδών) και Μέριμνας, μέσα από εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές όλων των βαθμίδων (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες) και οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν και ηλεκτρονικά. Η σύνολη διαδικασία δεν επιβλέπεται-οργανώνεται-διεξάγεται από τον Φοιτητικό Σύλλογο αλλά από τη Διεύθυνση Σπουδών (δεν ορίζεται ακριβώς). Λειτουργία Συνελεύσεων Τμημάτων όπως προβλέπονται από το νόμο 4009, με συμμετοχή (χωρίς δικαίωμα ψήφου) σε ποσόστωση που προβλέπει ο νόμος. Ένας φοιτητής κατά τα παραπάνω στην Κοσμητεία που συναποτελούν ο Κοσμήτορας και οι Πρόεδροι των Τμημάτων. Θεσμοθετείται ο Συνήγορος του Φοιτητή που είναι καθηγητής και οποίος αναλαμβάνει να επιλύει και να συμβιβάζει (επί της ουσίας) τις υποθέσεις καθηγητικής αυθαιρεσίας. Αντίστοιχα θεσμοθετείται ο “Πανεπιστημιακός Διαμεσολαβητής” “...και έχει ως αρμοδιότητα την εξάντληση κάθε προσπάθειας συμβιβαστικής επίλυσης των διαφορών μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τα παραπάνω επί της ουσίας αποκλείουν κάθε πραγματική συμμετοχή των ίδιων των φοιτητικών συλλόγων στις διαδικασίες των οργάνων διοίκησης, στις διαδικασίες δηλαδή που αφορούν περισσότερο από κάθε άλλον το μαζικότερο κομμάτι του Παν/μιου τους ίδιους τους φοιτητές, τη ζωή τους στο εσωτερικό του Παν/μιου και μετά από αυτό! Τα όργανα διοίκησης αυταρχικοποιούν ολοένα και περισσότερο τη λειτουργία τους ενώ η συνδιοίκηση τοποθετείται σε ένα σκληρό συνδιαχειριστικό πλαίσιο από όργανα διαμεσολάβησης και φοιτητές-προσωπικότητες!



Απάντηση της νεολαίας και της κοινωνίας οι συλλογικοί αγώνες

Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά η νεολαία, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλον, και οι φοιτητές ως το μαζικότερο κομμάτι της πρέπει να προτάξουν τις συλλογικές τους διαδικασίες μέσα στις οποίες θα συζητούν, θα συναποφασίζουν, θα υλοποιούν από κοινού και θα πετυχαίνουν νίκες. Κόντρα στην προσπάθεια Κυβέρνησης και καθεστωτικών παρατάξεων (ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ) να αποδιαρθρώσουν το φοιτητικό σύλλογο και να υπονομεύσουν τις διαδικασίες του, κόντρα στον ατομικό δρόμο και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προτάσσουν εμείς πάντα θα παλεύουμε για ένα φοιτητικό σύλλογο με μαζικές, ζωντανές διαδικασίες που θα μάχεται ενάντια σε όσους προσπαθούν να καταστρέψουν το παρόν και το μέλλον του μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ


  • Καμία απόλυση εργαζόμενων στο ΕΚΠΑ, στην εκπαίδευση και την υγεία, συνολικά στο δημόσιο τομέα!
  • Να μην εφαρμοστεί το “σχέδιο Αθηνά”. Καμία διοικητική αλλαγή για το Τμήμα μας.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για συγγράμματα- σίτιση στέγαση
  • Κανένας φοιτητής να μην διαγραφεί
  • Καμία κατάργηση του Ασύλου! Έξω η αστυνομία απ' τις σχολές μας!
  • Καμία σκέψη για διπλή εξεταστική fast track!
  • Καμία σκέψη για επιβολή νέων πρότυπων εσωτερικών κανονισμών!
  • Κάτω η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής. Να φύγουν ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ!



ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


  • Αξιοποίηση του χώρου του αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου ΝΟΠΕ ως στέκι του Φοιτητικού Συλλόγου όπου θα διοργανώνονται εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Ένας χώρος στον 7ο θα δοθεί από τη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για να αναρτώνται τα ψηφίσματα, τα καλέσματα σε Γ.Σ και Δ.Σ και οι αποφάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου
  • Δημιουργία blog του Φ.Σ όπου θα αναρτώνται οι αποφάσεις και τα ψηφίσματά του
  • Παράσταση Διαμαρτυρίας του Φοιτητικού μας Συλλόγου την Τρίτη 28/1 μαζί με άλλους συλλόγους του ΕΚΠΑ στον αντιπρύτανη οικονομικών του ΕΚΠΑ για τα ζητήματα καθαρισμού, σίτισης και στέγασης
  • Συντονισμός με τους υπόλοιπους συλλόγους του κέντρου την Πέμπτη 30/1 και κατάληψη στη λέσχη σίτισης ώστε να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές δωρεάν