19 Απρ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΔΑΠ ήθελε να κάνει εκλογές βίας και νοθείας στο Πολιτικό, αλλά πήρε την απάντηση που της άξιζε από τους ίδιους τους φοιτητές!

Από το πρωί της ημέρας των εκλογών γίναμε μάρτυρες δεκάδων περιστατικών ξεφτίλας και χυδαιότητας από πλευράς της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ:

1) καθυστέρησαν την κατάθεση του ψηφοδελτίου τους στην Κεντρική ΕΦορευτική Επιτροπή και τα φέραν μόλις μερικά λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας για να μην μπορέσουμε να ελέγξουμε ότι όλοι οι αναγραφόμενοι είναι μέλη του συλλόγου.
2) επέμενε να ψηφίσουν 2 συνάδερφοι οι οποίοι ανήκαν στα σώματα ασφαλείας παρ' ότι είναι ιστορικό κεκτημένο του Φοιτητικού Κινήματος να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες των συλλόγων.
3) Δεν αναγνώριζαν επιδεικτικά συναδέλφους μας που είναι κάθε μέρα στη σχολή, όταν ξέραν πως δεν είναι ψηφοφόροι της, με διάφορές γελοίες δικαιολογίες, όπως το ότι έχουν Αλβανική ταυτότητα.
4) Με το που ξεκίνησε η διαδικασία της καταμέτρησης της κάλπης του Α' έτους, ένα μέλος της ΔΑΠ έφυγε τρέχοντας με το τετράδιο της εφορευτικής που είχε καταγεγραμμένα τα ονόματα των ψηφισάντων, και σύμφωνα με τον εκλογικό κανονισμό πρέπει να καταστρέφεται μετά το πέρας της διαδικασίας. Το τετράδιο εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της ΔΑΠ, για να μπορέσουν άλλη μία χρονιά, οι ξεφτιλισμένοι, να φακελώσουν τους φοιτητές.
5) ξεκίνησαν να καταμετράνε τα ψηφοδέλτια και αρνούνταν να τα σφραγίζει η γραμματεία της ΚΕΦΕ αφού διαπιστώνεται ότι είναι έγκυρα ώστε να μην υπάρχει περιθώριο νοθείας.
4) Ζητούσαν να είναι 4 δικά τους μέλη πάνω από την κάλπη (μάλιστα το ένα έχει πάρει εδώ και χρόνια πτυχίο και δεν είναι καν μέλος του συλλόγου) αντί να υπάρχει ισότιμη εκπροσώπηση όλων των πολιτικών δυνάμεων.
5) Δεν δίστασαν να προσπαθήσουν να επιβάλουν με την βίαια τους όρους τους όταν όλοι οι υπόλοιποι ζητούσαν να διακοπεί η διαδικασία, εφ' όσον γινόταν με τέτοιους όρους.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά το αποκορύφωμα αναξιοπρέπειας, χυδαιότητας και ξεφτίλας από την “δημοκρατική”, “υπεύθυνη” παράταξη έγινε λίγο αργότερα... Όταν μετά πολιτική πίεση εγγυηθήκαμε ότι η διαδικασία θα γίνει ομαλά και χωρίς περιθώρια νοθείας και η ΔΑΠ κατάλαβε ότι δεν μπορεί να μαγειρέψει τα αποτελέσματα για να πάρει την αυτοδυναμία αποφάσισε να φέρει πληρωμένους μπράβους για να της εγγυηθούν αυτά που η πολιτική της τοποθέτηση μέσα στον σύλλογο εδώ και ένα χρόνο δεν μπορεί. Συγκεκριμένα όταν ο πρόεδρος της ΔΑΠ προσπάθησε να φύγει και με το τετράδιο του Γ' έτους, αυτή την φορά (υποψιασμένοι πια) φοιτητές των ΕΑΑΚ και των υπόλοιπον αγωνιστικών δυνάμεων μπήκαν μπροστά στην πόρτα για να τον εμποδίσουν. Ως δια μαγείας εμφανίστηκαν 10- 15 μπράβοι στην αίθουσα για να τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του να φακελώσει τους φοιτητές και να μαγειρέψει τα αποτελέσματα.
Η ΔΑΠ ήθελε να κάνει εκλογές βίας και νοθείας στο Πολιτικό, αλλά πήρε την απάντηση που της άξιζε από τους ίδιους τους φοιτητές! Εμείς από πλευράς μας εγγυηθήκαμε ότι νταβατζιλίτκια στις πλάτες του φοιτητικού συλλόγου δεν θα κάνει κανείς, ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ, και τα αποτελέσματα ήταν εντελώς ανόθευτα. Η υποχώρηση της εκλογικής της καταγραφής και σε απόλυτο και σε ποσοστό και η ανοδική καταγραφή της ΡΑΣ- ΕΑΑΚ, όπως και όλων των δυνάμεων της αριστεράς δείχνει ότι κάτι αλλάζει στο Πολιτικό. Ραντεβού λοιπόν εκ νέου στα αμφιθέατρα των Γενικών Συνελεύσεων, ραντεβού στους δρόμους, ραντεβού στις μάχες της γενιάς μας. Γιατί όσο κι αν μας θέλουν μια γενιά υποταγμένων και υπάκουων, εμείς ποτέ δεν θα καταδεχόμασταν να μας συγχαρεί ο πρωθυπουργός της κοινωνικής καταστροφής, όπως την ΔΑΠ.

Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση -ΕΑΑΚ