4 Οκτ 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΉ ΕΙΣΒΟΛΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΦΙΑ.


Χθες 3/10 την ώρα που ο σύλλογος φοιτητών της ιατρικής συνεδρίαζε γύρω από τα ζητήματα του αντι-εκπαιδευτικού νόμου Αρβανιτόπουλου και την περαιτέρω περικοπή την χρηματοδότησης προς την ανώτατη εκπαίδευση, συζητώντας και αποφασίζοντας τις δράσεις του απέναντι στο νόμο ομάδα φασιστών και μελών της φοιτητικής παράταξης «Νέα Προοπτική» προσπάθησε να διαλύσει τη διαδικασία με επιθέσεις σε μέλη του Συλλόγου και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΑΡΙ.Σ- Π.Α.Φ.

Τη στιγμή που το φοιτητικό κίνημα μπαίνει στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του νόμου και την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού Πανεπιστημίου. Τη στιγμή που οι φοιτητές ξεκινάν να δίνουν τη μάχη κόντρα στις περικοπές στην ανώτατη εκπαίδευση που επιτάσσει ο νόμος Αρβανιτόπουλου αλλά και η ίδια η συγκυβέρνηση και η Τρόικα θέλει να ενσωματώσει στο νέο πακέτο μέτρων (εισαγωγή διδάκτρων, κατάργηση συγγραμμάτων και φοιτητικών παροχών συνολικά). Τη στιγμή που η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων χτυπάει κόκκινο θέτοντας τον κίνδυνο κλεισίματος/συγχωνεύσεων σχολών και τμημάτων προ των πυλών. Τη στιγμή που κάθε ίχνος δημοκρατικής κατάκτησης εντός των σχολών πάει να χαθεί με την εγκαθίδρυση των αντιδραστικών συμβουλίων ιδρύματος που στόχο έχουν να εφαρμόσουν το σύνολο του αντί-εκπαιδευτικού νόμου. Τη στιγμή λοιπόν που η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ ετοιμάζουν την πλήρη διαγραφή μας ως γενιά, οι φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με φασιστικές επιθέσεις στις ίδιες τις συλλογικές τους διαδικασίες.

Η παράταξη των καθηγητών στην Ιατρική, η Νέα Προοπτική, προσπαθεί να εξυπηρετήσει, κόντρα στα φοιτητικά συμφέροντα, τα συμφέροντα που τόσο καιρό ξέρει να διασφαλίζει: τα συμφέροντα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και των μεγαλοκαθηγητών. Για το λόγο αυτό επιλέγει κόντρα στις δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες του Συλλόγου να απαντήσει με την επιβολή μέσω παρακρατικών μεθόδων ενός πολιτικού σχεδίου εφαρμογής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και εμπέδωσης των μεγαλοκαθηγητικών συμφερόντων.

Απέναντι σε τέτοιες μεθόδους και πρακτικές το φοιτητικό κίνημα, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση και τα σχήματα της θα απαντήσουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Δεν υπάρχει χώρος μέσα στις σχολές για την εφαρμογή του νόμου, την επιβολή της κυρίαρχης πολιτικής, όπως και δεν υπάρχει χώρος για τον φασισμό/ναζισμό και τις πρακτικές του.

Η ΕΑΑΚ καταγγέλει τη φασιστική, τραμπούκικη επίθεση των παρακρατικών και των μελών της Νέας Προοπτικής σε μέλη του ΣΦΙΑ και της Ενωτικής πρωτοβουλίας ΑΡΙ.Σ-ΠΑΦ ΕΑΑΚ στη Γενική Συνέλευση της Ιατρικής. Ταυτόχρονα καλούμε κάθε φοιτητή, κάθε νεολαίο να αγωνιστεί ενάντια σε τέτοιες πρακτικές και αντιλήψεις για να δοθεί οριστική και απόλυτη απάντηση στον φασισμό και το παρακράτος. Καλούμε και θα παλέψουμε για ένα φοιτητικό, νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα που θα παλεύει για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και των πολιτικών συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ όπως θα παλεύει κι ενάντια στο φασισμό και τα παρακλάδια του που απειλεί σήμερα το λαϊκό κίνημα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. 

Ε.Α.Α.Κ. σε ΑΕΙ και ΤΕΙ